Wanneer drukwerk gedrukt is, is het niet meteen klaar. De afwerking is de laatste, niet geheel onbelangrijke stap. Het geeft uw drukwerk net de laatste touch en voorziet het van extra uitstraling en functionaliteit.

Soorten afwerking

Snijden            Vouwen           Brochure         Vergaren         Nieten             Rillen

Stansen           Bloks               Sets                 Lijmen             Nummeren     Perforeren

Rillen

Folders, flyers en kaartjes worden gedrukt op stevig papier dat moeilijk vouwbaar is. Rillen is daarom dé uitkomst. Bij deze afwerkingsmethode wordt er onder druk een lijn in het papier geperst op het punt waar de vouw moet komen. Zo wordt al uw drukwerk altijd perfect voor u gevouwen.

Stansen

Voor het drukwerk in een speciale vorm bestaat er een stansmachine. Doormiddel van de stansvorm wordt het drukwerk uitgesneden in de vorm die u maar wilt. De op maat gemaakte stansmessen zijn samen met een houten plaat in de stans te vinden. Het papier wordt met druk over een cilinder gedraaid, over de kapvorm heen. Zo wordt het papier in de vorm van de stans gesneden en wordt uw drukwerkproduct uniek.

Pregen/blinddruk

Een extra luxe afwerking of bijvoorbeeld een veiligheidskenmerk is toe te voegen aan uw drukwerk doormiddel van blinddruk, wat ook wel pregen wordt genoemd. Bij deze drukmethode, wordt net als bij rillen en stansen, onder druk een vorm in het papier geperst. Doordat er een reliëf gedrukt wordt, krijgt het drukwerk een luxueuze uitstraling.

Perforeren

Wilt u dat u een deel van het drukwerk gemakkelijk af kunt schuren? Door te perforeren wordt (dik) papier voorzien van een scheurlijn.

Alles is mogelijk!

De keuze van rillen, stansen, pregen of perforeren hangt voornamelijk af van het soort drukwerk. Wilt u meer weten over welke afwerkingen en technieken Zaansprint gebruikt? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 62 88 461.

 

Terug naar overzicht