De zomer komt eraan en vaak is dit voor veel bedrijven een rustigere periode. Een goed moment om eens kritisch naar jouw huisstijl en website te kijken. Ondanks dat de wereld steeds digitaler wordt, zijn visitekaartjes nog steeds een belangrijk onderdeel van jouw huisstijl. Het is een uitstekend middel om een potentiële klant contact met je op te laten nemen. Kortom, visitekaartjes zijn nog steeds relevant. Is jouw visitekaartje toe aan een nieuwe stijl en laat of ga je deze ontwerpen? Houd dan deze 6 visitekaartjes trends voor 2020 in je achterhoofd.

  1. Afwijkende afmetingen of vorm(en)

Een standaard visitekaartje valt niet zo snel op. Je zou dus kunnen overwegen om een afwijkende afmeting of vorm(en) te gebruiken. Denk hier uiteraard wel goed over na. Eén van de voordelen van een standaard afmeting is, is dat het gemakkelijk in bijvoorbeeld een portemonnee past. Dit gaat waarschijnlijk niet als het visitekaartje een hele aparte vorm heeft. Je moet dus bij het begin van het ontwerp een afweging maken tussen een creatief en opvallend visitekaartje of kies functionaliteit.

  1. Minimalisme

Minimalisme zien we dit jaar overal terugkomen. Zowel in het logo als in het websitedesign. Voor visitekaartjes is dit een hele fijne trend om in mee te spelen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat alleen belangrijke informatie op de kaartjes komen te staan. Hierdoor blijven visitekaartjes een stuk overzichtelijker.

  1. Textuur

Een textuur geeft jouw visitekaartje een luxe en elegante uitstraling. Dit is een bijzondere trend en zorgt dat je visitekaartje gaat opvallen. Naast een mooi ontwerp geeft de textuur ook een voelbare touch.

  1. Gekleurde randen

Gekleurde randen zijn niet nieuw, maar is wel iets wat we dit jaar steeds meer zien en gaan zien. Dit is een leuke en simpele manier waarmee je kunt opvallen met jouw visitekaartje.

  1. Big and bold

Een visitekaartje is klein en heeft maar beperkte ruimte om alle (belangrijke) informatie duidelijk te vermelden. Een trend die we dit jaar terugzien zijn grote en vetgedrukte teksten. Zorg niet voor een overkill, maar pas deze trend minimalistisch toe. Anders wordt een visitekaartje te schreeuwerig en schiet het zijn doel voorbij.

  1. Lijnen

Het gebruik van lijnen is al een paar jaar populair, maar ontwikkelt zich dit jaar verder. Dit past opnieuw weer binnen de trend minimalisme.

Wil je meer weten, voorbeelden van gedrukte visitekaartjes bekijken of jouw visitekaartje laten drukken? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel naar 075 – 62 88 461.

Terug naar overzicht