Als jullie besloten hebben om te gaan trouwen, dan krijgt u vast veel hulp bij de organisatie. Sommige bruidsparen kiezen ervoor om in stilte te trouwen, maar de meeste koppels geven de voorkeur aan een volledig georganiseerde dag. Het eerste wat er moet gebeuren is: hoe de bruiloft eruit komt te zien? En wie worden er uitgenodigd?  

1.      Bestel de enveloppen vooraf

Bij Zaansprint is het mogelijk om vooraf enveloppen te bestellen zodat er voldoende tijd overblijft om de adressen te schrijven. Denk eraan: het is handig om te weten welke formaat kaart u later wilt bestellen, zodat u zeker weet dat de kaart in de envelop past.

2.      Maak er een feest van!

Alleen enveloppen schrijven is ook maar saai. Nodig vrienden en familie uit om het gezelliger te maken. Een groot voordeel: sneller klaar!

3.      Maak stapels per soort trouwkaart

Waarschijnlijk bestaat de bruiloft uit verschillende onderdelen. Daarom zullen er ook meerdere soorten uitnodigingen zijn. Per genodigde maakt u een stapel (bij voorkeur in bakjes). Sorteer deze en maak onderscheid in bijvoorbeeld daggasten, receptiegasten en de feestgasten. Het is later makkelijker om de goede trouwkaart in de juiste envelop te stoppen.

4.      Maak een keuze over de aanhef

Wordt er gekozen voor een formele (met initialen) of informele (met voornamen) aanhef? Maak daar direct een keuze over zodat de enveloppen sneller geschreven worden.

5.      Verdeel de enveloppen

Na het toevoegen van de trouwkaarten en eventueel brieven, verdeel je de enveloppen per adres op: overige bestemming, streekpost en zelf uitdelen.

Let op: er is een ongeschreven regel dat een envelop van een trouwkaart niet voorzien mag worden van een sticker, het is persoonlijker om mensen geschreven uit te nodigen. Het is ten slotte en bijzondere dag!

Terug naar overzicht